Serievåldtäktsmannen häktad.

Nu har den serievåldtäktsman, känd som ”bilskoleläraren”, som Kampanjen uppmärksammat slagit till igen. Och nu sitter han häktad för att ha våldtagit en 20-årig kvinna. Förhoppningsvis betyder detta ett stopp på hans karriär. Läs artikeln i Aftonbladet här.

Det sorgliga, och extremt upprörande, är att detta hade inte behövt hända om rättsväsendet och chefsåklagare Tora Holst (som uträtt samtliga anmälningar mot mannen) tagit ett samlat grepp på denna man i ett tidigare skede. Tora Holst och rättsinstanserna har försummat att förhöra relevanta vittnen, att se till rättsmedicinsk dokumentation, och de har i praktiken valt att inte tro på de många kvinnor som oberoende av varandra anmält och vittnat om den systematik som varit genomgående för mannens tillvägagångssätt. Att det krävts ett tiotal anmälningar avslöjar de påtagliga bristerna med det nuvarande rättsväsendet och är ett uttryck för den sexism som genomsyrar det.

Läs rapporten från i höstas när Kampanjen uppvaktade Tora Holst här.

Kampanjen kommer nu att hålla sig underrättad om vad som händer. Blir det kommande aktiviteter, t.ex. för att visa solidaritet vid en eventuell rättegång, så kommer vi att informera alla de kontakter vi fått under resans gång. Skriv till stoppavaldtakterna@gmail.com om du inte redan finns på vår utskickslista. Vår solidaritet går nu till mannens många offer – och till alla de kvinnor som våldtas varje dag utan att få rättvisa.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: