DEMONSTRERA MED OSS 8 MARS!

Nu är det bara några dagar kvar tills lördagen den 8 mars, internationella kvinnodagen – och därmed dags för Kampanjen Stoppa Våldtäkternas demonstration på Sergels torg kl.13!

Efter flera veckor av kampanjaktivitet (torgmöten på flera olika platser, uppsättning av klistermärken, skolbesök mm), ser vi nu fram mot en bra final på Sergels torg till vilken vi nu samlar extra kraft!

På Sergels torg kommer vi först att bjudas på tal från olika aktivister i kampanjen. Det kommer att handla om mäns våld mot kvinnor, om kvinnofientligheten i rättsväsendet och om kamp mot den borgerliga regeringens kvinnofientliga politik.

Efter tal på plattan kommer vi att bege oss i ett samlat tåg ned för Hamngatan och vidare mot Kungsträdgården för att sedan korsa en av broarna som leder över mot slottet – och sedan avsluta på Mynttorget. På Mynttorget kommer vi att presentera de krav som Kampanjen ställer på justitieministern och som vi sedan lämnar in i kansliet på Rosenbad. Justitieministern kommer tyvärr inte att vara på plats och ta emot på lördag. Återkommer hon inte med ett utförligt svar så kommer vi att uppvakta henne framöver. Vi lovar att hålla alla intresserade underrättade.

Under demonstrationen kommer vi att göra vårt bästa för att sätta skräck i stadens sexister och borgare – och för att visa vårt stöd för inte minst alla våldtagna kvinnor som aldrig får upprättelse. Så ta med er ett gott, solidariskt och gärna lite ilsket kamphumör och bidra till att sätta färg på protesten! Gör gärna ett plakat, eller varför inte en banderoll åt dig och dina kompisar? Vi kommer att ha en del plakat, men det kanske inte räcker till alla.

Organisationer uppmanas att komma till demonstrationen, ta med sig sina banderoller, sitt politiska material och bidra med slagord och militans. Varmt välkomna på 8 mars!
 
/Kampanjen Stoppa Våldtäkterna

Explore posts in the same categories: Kampanjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: