Besök i Farsta centrum!

 

I helgen var det dags igen. Under lördagen samlades kampanjaktivister i Farsta centrum för att dela ut flygblad och hålla appeller på torget. Vi hade tidigare beslutat om att dela på plattan i centrala stan, men valde i slutändan att köra i Farsta centrum, en plats som både härjats av uppmärksammade våldtäktsfall och av nazistisk verksamhet på senare tid.

 

Reaktionerna på kampanjens budskap om behovet av kamp för att bekämpa våldet mot kvinnor, kvinnoförtrycket och sexismen i rättsväsendet var blandade. Frågan om våldtäkter är en kontroversiell fråga på gatan. Återigen tvingades vi konfrontera personer som anser att kvinnor som våldtas har sig själva att skylla. Vi mötte dock övervägande positiva reaktioner och flera skrev på det personliga kontaktformuläret som vi hade på ett medtaget bokbord.

 

Det börjar nu närma sig 8 mars. Under veckan som gått har det satts upp ett stort antal klistermärken i olika förorter. I torsdags täkte aktivister upp Kungsholmen och uppehöll sig särskilt vid tre gymnasieskolor. Nu, när upptakten närmar sig, fortsätter vi i samma tempo!

 

Nästa lördag finner ni oss i Skärholmens centrum kl.13.

 

 

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: